learningenglish123

آموزش تخصصی زبان انگلیسی

learningenglish123

آموزش تخصصی زبان انگلیسی

آزمون زبان تافل

یکی از مدارک معتبر برای تعیین سطح زبان انگلیسی متقاضیان تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان سراسر دنیا، مدرک تافل است که چند سالی از برگزاری این آزمون به صورت اینترنتی می گذرد. در این گفتار نگاهی داریم به الزامات و شرایط موفقیت در آزمون تافل ای بی تی. با ما همراه باشید.

معمولا دانشگاه های مطرح دنیا، از متقاضیانی که خواستار ارائه مدرک زبان تافل هستند، نمره ۷۹ تا ۹۰ را درخواست می کنند. هر اندازه این نمره به عدد ۱۲۰ نزدیک تر باشد،‌ شانس قبولی داوطلب افزایش خواهد یافت.

بنابراین در اختیار داشتن چنین مدارک زبانی، اگر چه شرط کافی برای پذیرش تحصیلی نیست، اما شرط لازم برای ارسال مدارک است و بدون آن، مدارک متقاضی در فرآیند پذیرش بررسی نخواهد شد. یکی از دلایل علاقه متقاضیان به شرکت در آزمون تافل، برگزاری آن به روش کامپیوتری است که پرسش ها از مرکز بین المللی تافل ارسال و متقاضی می بایست بر اساس بخش های مختلف آزمون، در زمان مشخص، پاسخ ها را به صورت کامیپوتری وارد کن. یعنی همه ۴مهارت ، به صورت کامپیوتری ارائه می شود و بر خلاف آزمون آیلتس که کاغذی است، چیزی بر روی کاغذ ضبط و یادداشت نمی شود. تافل آی بی تی همانند GRE برگزار می شود با این تفاوت که جی آر ایی بخش شنیداری و گفتاری ندارد.

گرفتن مدرک تافل اینترنتی اصلا کار سخت و غیر ممکنی نیست. نیاز نیست که برای آن هزینه های سر سام آور کرد و معلم خصوصی آنچنانی گرفت و کلاس های خارق العاده رفت! شما باید اول با این آزمون، اهداف آزمون و شرایط برگزاری و ساختار آن به خوبی آشنا شده و سپس خود را برای هر مهارت در زمانی کافی، آماده کنید.

درباره آزمون تافل اینترنتی

آزمون تافل اینترنتی در اواخر سال ۲۰۰۵ میلادی توسط ETS معرفی شد و جایگزین تافل کاغذی و کامپیوتری مرسوم در دهه های قبل شد. آزمون تافل، به صور کلی آزمونی بر مبنای سیستم آموزشی آمریکاست بر خلاف آزمون آیلتس که بر اساس سیستم و نگاه انگلیسی ها به آموزش زبان انگلیسی است.

شرکت کننده گان باید در ساعت و روزی مشخص، در محل آزمون حاضر شده و به پرسش ها به صورت اینترنتی پاسخ دهند. سوالات به صورت آنلاین در صفحه نمایش گر ارائه می شود و برگزار کنده آزمون، نقشی در ارائه پرسش ها و نمایش آن به شما ندارد. اعتبار مدارک تافل ۲ سال است. در تافل اینترنتی، تاکید بر روی کلیه مهارت هایی است که در آزمون پرسش می شود. تافل قدیمی، بسیار گرامر محور بود اما ساختارهای جدید آموزش زبان، گرامر محوری را از آموزش و آزمون حذف کرده است و راه های جایگزین بهتری را برای سنجش دانش زبان انگلیسی داوطبان طراحی می کند.

3-w900-h600

فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه حدود ۱۴ روز برآورد می شود و یک داوطلب می تواند بارها در طول سال در این آزمون شرکت کند. آزمونی ۴ ساعته دارای ۴ بخش و ۱۲۰ پرسش، ساختار تافل اینترنتی را تشکیل می دهد. پرسش ها در این آزمون برای هر ۴ مهارت به صورت تصادفی روی صفحه نمایش هر کاربر ارائه می شود و وقت مشخصی برای پاسخ به هر بخش از آزمون وجود دارد. اما امکان پاسخ به پرسش ها در مدت زمان مشخص، وجود دارد و الزامی برای توالی پاسخ به پرسش ها وجود ندارد. یعنی شما می توایند اول پرسش شماره ۴ را پاسخ بدهید بعد پرسش شماره ۱۲ را.

به هر حال هر ساله صدها هزار نفر در سراسر جهان از جمله ایران، در آزمون های تافل شرکت می کنند و تقریبا اکثر دانشگاه های دنیا، این مدارک آزمون ارزشیابی سطح سواد انگلیسی متقاضیان تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان را قبول دارند. اعتبار تافل بر خلاف آیلتس ۵ سال هست و این فرصت خوبی برای کسانی است که قصد دارند فرآیند تحصیل در خارج را چند سال پس از اخذ مدرک دنبال کنند. اما دارنده گان آیلتس، فرصت زیادی در اختیار ندارند.

تافل آی بی تی سخت تر یا آسان تر از آیلتس نیست، اما به نظر می رسد به دلیل حجم بالاتر مطالب و فکری بودن بخش خواندنی و شنیداری آزمون تافل، کمی تمرکز داوطلب برای موفقیت در این آزمون باید  بیش تر از آزمون آیلتس باشد که همه چیز به صورت مکتوب در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و پاسخ سوالات می بایست روی کاغذ ثبت شود. ثبت اطلاعات روی کامپیوتر در مدت کم،‌تمرکز بیش تری از ثبت اطلاعات روی کاغذ دارد و به همین خاطر، تافل را کمی  سخت می کند .

5-w900-h600

تافل اینترنتی چه بخش هایی دارد؟

تافل اینترنتی مانند آیلتس دارای ۴ بخش است که از داوطلب خواسته می شود در محیط مجازی، به پرسش های هر بخش به طور مجزا پاسخ دهد. شما نمی توانید فاصله زیادی را بین پاسخ به هر بخش در اختیار داشته باشید، اما می توانید در طول طرح پرسش های هر بخش،‌ با اطلاع مسئول جلسه، از پست صندلی خود بلند شوید و مثلا آب یا غذا بخورید. اما به هر حال وقت قانونی شما در حال گذر است.

بخش نخست بخش درک مطلب است.

این قسمت با شیوه قدیمی که در بخش کامپیوتری بود تفاوت عمده ای ندارد و از ۳ بخش تشکیل شده است که متن های آکادمیک و علمی را شامل می شود. معمولا هر یک از این سه متن، دارای ۶۰۰ تا ۸۰۰ کلمه بوده و داوطلب باید با دقت کامل متن را خوانده و بر اساس مهارت های درک مطلب، به پرسش های مطرح شده پاسخ دهد. در این قسمت طراحی سوالات با رعایت استانداردهای طراحی آزمون تافل انجام گرفته و لازم است که داوطلبان، با شیوه های طراحی پرسش ها و رد کردن گزینه های نادرست و حدس زدن گزینه های درست و انتخاب نهایی،‌ آشنا شوند. ساختار پرسش هایی که در قسمت درک مطلب یا همان reading ارائه می شود، تلفیقی از پرسش هایی است که در سیستم قدیمی تافل مطرح شد و بخش های جدیدی که در سیستم جدید ارائه گردید.

در بخش شنیداری آزمون زبان تافل، توانایی داوطب در درک مکالمات انگلیسی ارزیابی می شود. البته لهجه گوینده بخش پرسش های شنیداری تافل، آمریکایی است. بخش  شنیداری تافل اینترنتی با نسخه قبلی تفاوت های زیادی ندارد و داوطلبان باید به ۲ مکالمه و ۴ سخنرانی درسی که با پرسش های مختلفی همراه شده است، در مدت زمان معلومه پاسخ دهند.

6-w900-h600

(۸ مهارتی که شما باید در آزمون تاقل داشته باشید)

در بخش نوشتاری، هدف آن است که شما به عنوان فردی که قصد دارید در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنید، بتوانید یک متن علمی درست را بر اساس استانداردهای نوشتن برای مقالات و نشریات علمی آماده کنید و این متن، روایی و انسجام و گرامر درستی  هم داشته باشد. بخش نوشتاری تافل اینترنتی از دو قسمت تشکیل شده است که یکی بخش تلفیقی یا integrated و دیگری بخش مستقل یا independent است. هر دو قسمت را داوطلب باید بر اساس پرسش هایی که از وی می شود، بررسی و در وقت معلوم پاسخ دهد.

این پاسخ، باید در چارچوب استانداردهایی که تافل برای نمره دهی در نظر گرفته انجام شود. نوشته شما باید به صورت شفاف و با پاراگراف های منسجم و استفاده از کلمات ربطی، نظر شما را درباره یک موضوع در قالب نوشتاری چند صد کلمه منعکس کند. یعنی اگر فردی متن شما را مطالعه کرد،‌ متوجه شود که نظر  شما دقیقا درباره سوالی  که مطرح شده چیست و چه دلایلی برای حمایت و توسعه نظری که داشتید، ارائه کرده اید. این مهارت ها را در کلاس های آمادگی آزمون تافل اینترنتی در نظر داشته  و روی آن تکیه کنید. چرا گه تنها گرامر خوب، تضمینی برای نوشتن متن خوب نیست و نویسنده (در این جا داوطلب تافل) می بایست بتواند با خلاقیت خود،  یک موضوع را بسط داده و به نتیجه گیری مشخصی در مدت زمان لازم برسد. متن شما معمولا نباید بیش از ۳۵۰ کلمه باشد.

در قسمت تلفیقی داوطلب باید در ابتدا متن کوتاهی را بخواند (۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه) و سپس به یک نطق مرتبط با متن گوش دهد. بعد از آن باید با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی به‌دست آورده‌ به یک پرسش پاسخ دهد. ۲۰ دقیقه فرصت داده می‌شود که داوطلب پاسخ خود را که باید بین ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه باشد، بنویسد.

در بخش مستقل بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل می‌باشد؛ در این قسمت ۲۰ دقیقه فرصت داده می‌شود که انشاء کوتاهی در حدود ۳۰۰ کلمه درباره یک موضوع خاص توسط داوطلب نوشته شود.

بخش گفتاری (Speaking): این بخش جدید از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) می‌باشد که دو تکلیف آن به صورت مستقل (independent) و چهار تکلیف به صورت تلفیقی است. بخش گفتاری آزمون تافل دارای قسمت‌های زیر است: دو تکلیف مستقل (independent) درباره موضوعات معمولی و آزاد: شرکت‌کنندگان باید با استفاده از دانش و تجارب شخصی خود در مورد موضوع خاصی توضیح ‌دهند.

ثبت نام در آزمون تافل اینترنتی

برای شرکت در آزمون تافل، می بایست از طریق سایت ETS.org/toefl ثبت نام کرده و کشور و محل و روز برگزاری آزمون را در صورتی که فرصت ثبت نام به شما می داد، انتخاب و هزینه را پرداخت کنید.

7-w900-h600

(تصویر ایندکس جدید ثبت نام آزمون بین المللی تافل)

 

برای آشنایی با این آزمون،‌ می توانید پی دی اف نمونه پرسش هایی که در آزمون تافل مطرح می شود را از سایت رسمی تافل دانلود کنید. برای اطلاعات بیشتر به نشانی http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/test_questionsمراجعه کنید.

نکات مهم

مساله مهمی که باید در زمان ثبت نام برای آزمون تافل به آن توجه کنید، درج کد موسسه یا دانشگاهیست که قصد دارید پس از شرکت در آزمون، کارنامه شما به طور رایگان به آن مرکز به عنوان بخشی از متریال اپلیکیشن شما ارسال شود. در صورتی که این کد را وارد نکنید یا به اشتباه وارد کنید، امکان ویرایش و تغییر آن پس ازثبت نام وجود ندارد. در صورتی که بخواهید کارنامه اضافی برای شما صادر و به دانشگاه مقصد ارسال شود، موسسه ETS مبلغی را بابت این خدمات از شما مطالبه خواهد کرد.

کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که از داوطلبان، مدرک تافل یا آیلتس را به عنوان بخشی از نیازمندی های پذیرش درخواست می کنند، دریافت کپی یا اسکن کارنامه را از متقاضی نمی پذیرند و باید مرکز ای تی سی‌، رونوشتی از کارنامه را مستقیما به نشانی دانشگاه مورد نظر شما ارسال کند.

البته در صورتی که شما برای رشته ای خاص در ترمی خاص برای دانشگاهی خاص apply کنید و موفق به اخذ پذیرش نشوید، نیازی به درخواست از ای تی اس برای صدور مجدد کارنامه تافل نیست و دانشگاه همین مدارک را برای ترم بعدی پذیرش استفاده خواهد کرد.

به هر حال، درج کد صحیح موسسه یا دانشگاهی که می خواهید اپلای کنید در زمان ثبت نام، حداقل ۱۰۰ دلار آمریکا برای شما صرفه جویی در پی خواهد داشت. برای همین، تلاش کنید پیش از ثبت نام برای آزمون تافل، فهرستی از دانشگاه هایی که قصد دارید در آن جا ادامه تحصیل بدهید را آماده کرده و پس از short list کردن نام موسسات، کد ۵ موسسه ای که احتمالا در آن جا مدارک تحصیلی را ارسال کنید، در بخش ثبت نام آزمون تافل وارد کنید.

اما در این گفتار برای آگاهی شرکت کننده گان محترم آزمون تافل، مواردی گوشزد می شود تا مورد استفاده داوطلبان محترم قرار بگیرد:

8-w900-h600

۱-تافل اینترنتی با تافل کاغذی تفاوت محتوایی ندارد و تنها تفاوت،‌ شیوه برگزاری آزمون است. تقریبا در ایران، فقط ازمون اینترنتی برگزار می شود.

۲-اگر بین شرکت در آزمون تافل یا آیلتس شک دارید، ابتدا سعی کنید درک درستی از هر دو آزمون و الزامات شرکت در این آزمون ها بدست آورید. شناخت ساختار آزمون، شکل امتحان دادن،‌ اهداف هر دو آزمون و هم چنین تعامل با افرادی که در دو آزمون شرکت کرده اند و تجربه دارند،‌ بستری برای شناخت بهتر این آزمون های بین المللی زبان انگلیسی در کشورمان است.

۳-اگر دوستی در خارج از کشور دارید که حساب ارزی در اختیار دارد، از وی بخواهید که هزینه ثبت نام تافل را برای شما پرداخت کند تا نیاز به پرداخت کارمزد به موسساتی که در این زمینه در ایران فعال هستند نشوید.

۴-تافل اینترنتی مانند آزمون GRE، علاوه بر مهارت های زبانی، نیازمند مهارت های کامپیوتری هم هست. چرا که این آزمون از داوطلب می خواهد که مهارت های مختلفی را که در آزمون بررسی می شود از طریق ابزارهای کامپیوتری دریافت و پس از تحلیل، به پرسش ها پاسخ دهد. شما باید بتوانید خیلی سریع با صفحه کلید کامپیوتر کار کنید و بنویسید و با جای حروف روی صفحه کلید آشنا باشید. هم چنین، در انتقال مفاهیمی که در آزمون می شنوید برای پاسخ به پرسش های مختلف، آمادگی انتقال داشته باشید و این آمادگی را از طریق موس و صفحه کلید به صفحه نمایش گری که روبروی شما قرار دارد، منتقل کنید.

۵-بعضا مشاهده شده است که داوطلبانی با سطح زبانی مطلوب اما به واسطه مهارت ضعیف در استفاده از کامپیوتر، موفق به اخذ نمره خوب در آزمون تافل اینترنتی نشده اند. برای همین تلاش کنید این مهارت را در خانه و پیش از شرکت در آزمون ارتقا دهید.

۶-دانلود منابع مربوط به مهارت های مختلفی که در تافل از شما سوال خواهد شد،‌از طریق سایت های وب امکان پذیر است. این منابع را در آینده معرفی خواهیم کرد. حتی الامکان سعی کنید در محیط های شبیه ساز شده با آزمون اصلی تافل کار کنید تا همواره به این محیط آشنا شوید و در روز برگزاری آزمون با مشکلی مواجه نشوید.

۷-بسیاری از دانشگاه ها دنیا برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، نمره تافل IBT حداقل ۷۹ را درخواست می کنند. یعنی شما باید در هر مهارت،‌ حداقل نمره ۲۰ از ۳۰ را کسب کنید. یعنی به ۷۰ درصد پرسش ها در هر مهارت خواندن، نوشتن، شنیداری و گفتاری، پاسخ صحیح بدهید.

۸-افرادی که قصد دارند به عنوان دستیار تحقیقاتی یک استاد در دانشگاه مقصد فعالیت کنند و بورس بگیرند، توصیه می شود که در بخش writing آزمون تافل IBT، نمره ۲۵ از ۳۰ کسب کنند.

۹- از افرادی که خواهان دستیار تدریسی یک استاد در دانشگاه مقصد هستند، انتظار می رود که در بخش SPEAKING آزمون تافل  IBT نمره ۲۵ تا ۲۷ کسب کنند.

۱۰-هر اندازه در آزمون تافل اینترنتی بتوانید نمره ای بالاتر از ۹۰ کسب کنید، شانس دریافت بورس تحصیلی شما افزایش پیدا خواهد کرد. اگر چه این موضوع، نه شرط لازم هست و نه شرط کافی و پذیرش با بورس در یک دانشگاه،‌ توابع عوامل متغیر هست که باید در نظر داشته باشید.

۱۱-تافل اینترنتی تضمینی که در سایت ها و شبکه های تبلیغ می شود، صحت ندارد و موارد کلاهبرداری را به پلیس سایبر در نشانی اینترنتی به آدرس CYBERPOLICE.IR اطلاع دهید.

۱۲-موسساتی که در زمینه برگزاری کلاس های آمادگی آزمون تافل در سراسر کشور فعالیت دارند، همه گی پتانسیل حرفه ای برگزاری کلاس های این گونه آزمون را در اختیار ندارند. تلاش کنید در موسسه ای اقدام به ثبت نام برای آمادگی آزمون تافل بکنید که وسایل سمعی و بصری  موسسه کافی باشد، موسسه بتواند محیط  شبیه سازی شده آزمون را هر از گاهی برایتان فراهم کند. موسسه دارای استاد متخصص در آزمون تافل باشد. صرف این که فردی چون native زبان انگلیسی هست یا انگلیسی خوب می داند، دال بر مهارت وی برای آموزش دانشجویان برای شرکت در آزمون تافل نیست.

۱۳-پرسش های آزمون تافل بر اساس استانداردهای زبان شناسی صورت می گیرد بنابراین، برای پاسخ بهتر به پرسش ها،‌سعی کنید با استانداردهای طراحی پرسش ها و شیوه های رد گزینه های نادرست در اسرع وقت آشنا شوید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید و نمره مورد دلخواه را بدست آورید.

۱۴-دامنه لغات در آزمون تافل اهمیت زیادی دارد. قبلا مقوله گرامر اهمیت زیادی داشت. اما اکنون،‌دایره لغات و درک مطلب،‌ جای آن را گرفته است. سعی کنید از اپلیکیشن هایی که به معرفی لغات تافل می پردازند استفاده کنید و این نرم افزارها را از طریق سایت های به اشتراک گذاری نرم افزارهای تافل به رایگان دانلود کنید. استفاده از کافه بازار نیز توصیه می شود.

۱۵-بخش گفتاری آزمون تافل، به دلیل ان که بر خلاف آزمون آیلتس، ممتحنی ندارد، وضعیت متفاوتی دارد که باید با شرایط و شیوه برگزاری آن قبلا آشنا شوید.

۱۶-سرعت پاسخ گویی کامپیوتری شما به ۱۲۰ پرسش آزمون ظرف مدتی مشخص، نیازمند مهارت های زبانی و کامپیوتری به صورت توامان هست. روی این ۲ مهارت با مشاوره خبرگان آزمون تافل اینترنتی کار کنید.

۱۷-یکی از بهترین منابع برای ارتقای سطح آمادگی جهت شرکت در آزمون تافل اینترنتی،‌ استفاده از فایل های صوتی به ویژه ویدئویی به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی مانند یوتیوب و آپارات هست.

۱۸-این که حداقل نمره ها برای هر مهارت در آزمون تافل اینترنتی چقدر باید باشد را از مسئول پذیرش (admission officer) دانشگاه مقصد خود جویا شوید.

منبع : rooziato.com

زبان msrt


طبق درخواست تعدادی از کاربران، در قالب یک مقاله شما را با آزمون MSRT و روش موفقیت در آن آشنا می کنیم. این آزمون که تغییر یافته آزمون MCHE است توسط وزارت علوم چندین بار در هر سال در برخی از شهرهای کشور برگزار می شود. در واقع این آزمون مخصوص به دانشجویان دکترا و همچنین دانشجویان لیسانسی است که می خواهند جهت خروج از کشور برای ادامه تحصیل اقدام کنند. 

۱- معرفی کلی

این آزمون یکی از آزمون های معتبر مورد پذیرش دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری است که سرفصل های آن در قالب سه مهارت شنیداری، لغات، گرامر (استراکچر) و درک مطلب مورد آزمایش قرار می گیرد. این آزمون از سه بخش زیر تشکیل شده است:
بخش اول- Listening Comprehension شامل ۳۰ تست می باشد. این قسمت شامل ۳۰ سوال می باشد که از مکالمات کوتاه و بلند استفاده می شود به صورتی که در هر بخش دو نفر با هم مکالمه کرده و سپس سوالات پرسیده می شود (۱۵ دقیقه)


بخش دوم- Structure and Written Expression این قسمت شامل ۳۰ تست می باشد که ۱۵ مورد آن مربوط به Structure و ۱۵ تست دیگر مربوط به Written Expression می باشد. (۲۰ دقیقه)

   

بخش سوم- Reading Comprehension از ۴۰ تست تشکیل شده که معمولا شامل ۴ متن جداگانه می باشد. (۴۰ دقیقه)


پس بطور کلی شما باید به ۱۰۰ پرسش در ۷۵ دقیقه پاسخ دهید. لازم به ذکر است آزمون MSRT نمره منفی ندارد. ولی اگر به یک سوال بیش از یک پاسخ داده شود برای آن سوال نمره داده می شود. این آزمون حداقل نمره قبولی ۵۰ دارد و بسته به دانشگاه های خوب، نمره ۶۰ به بالا مناسب است و مدرک MSRT مورد تایید وزارت علوم است و کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم، دانشگاه های علوم پزشکی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی این مدرک را معتبر می دانند. لازم به ذکر است اعتبار این مدرک به مدت ۲ سال از زمان صدور آن می باشد.

آزمون MSRT

۲- شیوه برگزاری

آزمون زبان MSRT تقریبا هر ماه توسط وزارت علوم برگزار می گردد و نتایج آن معمولا ۳ تا ۴ روز بعد از طریقوب سایت این آزمون اعلام می گردد. داوطلبین می توانند کارنامه خود را از طریق وب سایت دریافت کنند یا با مراجعه به سازمان دانشجویان خارج از کشور آن را دریافت کنند. مدرک MS RT از طریق این سایت برای دانشگاه ها قابل تایید است به این معنی که پس از ارایه مدرک به دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری ، دانشگاه ها می توانند از طریق کد رهگیری پایین مدرک از صحت آن وب سایت آزمون زبان وزارت علوم اطمینان پیدا کنند.

۳- ثبت نام و هزینه

هزینه آزمون در زمان نگاشتن این مقاله برابر ۶۰ هزار تومان می باشد. داوطلبان برای ثبت نام در آزمون MSRT باید اول در این سامانه پروفایل بسازند. مشخصات تصاویر خود را (عکس جدید -تمام رخ و زمینه روشن- صفحه اول اصل شناسنامه- کارت ملی و آخرین مدرک تحصیلی یا کارت دانشجویی را اسکن نموده (تصاویر باید حتما” اسکن شده باشد عکسبرداری با تلفن همراه قابل قبول نمی باشد) و در پروفایلتان آپلود کنید و طبق تاریخ هایی که در تقویم آزمون درج می شود اقدام به ثبت نام کنید. به این صورت که اول آزمون مورد نظر و حوزه انتخابی را رزرو نموده و طبق مهلتی که سامانه به شما جهت پرداخت هزینه آزمون می دهد اقدام کنید پرداخت هزینه فقط بصورت آنلاین می باشد و بعد از پرداخت حتما” کد رهگیری را یادداشت نمایید.

توجه: ساختن پروفایل و همچنین ارسال پیام فقط در روز و ساعت اداری امکان پذیر می باشد (شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ الی ۱۶) بعد از ساعت ۱۶ و روزهای تعطیل سامانه اجازه ساختن پروفایل جدید به داوطلبان نمی دهد. در انتخاب تاریخ و حوزه آزمون دقت لازم را داشته باشید چون انصراف یا تغییر تاریخ و تغییر حوزه آزمون امکان پذیر نمی باشد.

آزمون MSRT 1

آزمون MSRT در سال ۱۰ بار برگزار می شود و شرکت در آزمون محدودیت ندارد و در صورت عدم قبولی در یک دوره از آزمون MSRT می توان در دوره های بعدی نیز ثبت نام کرد. حداقل نمره قابل قبول در دانشگاه های معتبر کشور ۵۰ می باشد که البته هر داوطلب با توجه به رشته و دانشگاه مورد نظرش باید نمره خاصی را بگیرد.

۴- جدیدترین منابع

طبق آخرین تغییرات، منابع آزمون ام اس آر تی به ترتیب اولویت عبارتند از:

  1. کتاب ۵۰۴ واژه – absolutely essential words504
  2. کتاب واژگان ضروری تافل – essential word for the toefl  
  3. کتاب تافل کیت – TOEFL Test Preparation Kit ETS with CD
  4. کتاب لانگمن قرمز – longman preparation course for the toefl test
  5. مجموعه نمونه سوالات گرامر MSRT
  6. کتاب راهنمای تافل (منبع ریدینگ و درک مطلب)
  7. کتاب ۱۱۰۰ واژه بارونز – ۱۱۰۰ words you need to know

۵- دانلود نمونه سوالات

دقت کنید که برای این آزمون نیازی به نمونه سوال ندارید و اکثر سوالات عینا از ۷ منبع بالا می آیند ولی برای آشنایی بیشتر شما ما در هر بخش نمونه سوالات را برای دانلود قرار داده ایم:

۶- روش گرفتن بالاترین نمره

آزمون ام اس آر تی سخت نیست و کافی است منابع گفته شده در بالا را به این روش مطالعه کنید. در واقع شما فقط باید بطور عمومی زبان انگلیسی را تا حدی بلد باشید و روش خاصی برای گرفتن نمره بالا در این آزمون وجود ندارد.

همچنین از آنجایی که بخش زیادی از آزمون به مهارت های لغات شما بستگی دارد پیشنهاد می کنیم بهترین روش های یادگیری لغات زبان انگلیسی را بخوانید تا به راحتی از پس واژگان ام اس آر تی و هر آزمون دیگری بر آیید. 

امتحان زبان msrt

در سال های اخیر تب مدرک دکتری در کشور ما بالا گرفته است . داوطلبان برای کسب عنوان دکتری موظف به شرکت در آزمون زبان ملی یا آزمون زبان بین المللی هستند . نحوه انتخاب آزمون و آمادگی در آن بسته به نوع رشته ، دانشگاه داوطلب و هدف آن متفاوت است . بسیاری از داوطلبان بدون اطلاع از نحوه آزمون ها و اعتبار آنها ، زمان و انرژی خود را صرف آمادگی در آزمون های بین المللی مانند آزمون تافل یا آزمون آیلتس می کنند . داوطلبان برای انتخاب یک آزمون که در آن شرکت کنند ابتدا باید توجه داشته باشند که هدفشان از شرکت در آزمون ، تحصیل در خارج از کشور است یا تحصیل در مقطع دکتری در داخل ایران . طبیعتا تشخیص هدف از تحصیل و گرفتن مدرک زبان کاری بسیار آسان است و باعث می شود تا در وقت و انرژی داوطلب صرفه جویی شود . در ادامه به بررسی عنوان های آزمون تافل چیست ؟ ، جزئیات امتحان زبان MSRT  و تفات آزمون MSRT  با آزمون MHLE چیست ؟ می پردازیم .


آزمون MSRT چیست ؟

پاسخ به سوال (( آزمونMSRT  چیست ؟ )) کاری آسان است که با کمی صبر قابل پاسخ گویی است .

 آزمون زبان انگلیسیMSRT  جامع ترین آزمونی زبانی است که در ایران توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات برگزار می شود . این آزمون توسط تمام دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد اسلامی مورد قبول است . این آزمون 10 بار در سال برگزار می شود و هر داوطلب می تواند چندین بار در آن شرکت کند و اگر بار اول نتوانست در آزمون نمره قابل قبول کسب کند ، می تواند دوباره در آن شرکت کند . اعتبار نمره آزمون  MSRT دو سال است و اگر داوطلب بعد از گذشت دو سال احساس نیاز به نمره این آزمون کند ، باید دوباره در آزمون شرکت کند . ابتدا داوطلب باید در سامانه آزمون MSRT  ثبت نام کند و پروفایل شخصی بسازد و بعد از تکمیل قسمت اطلاعات شخصی ، باید یک عکس تمام رخ و جدید با پس زمینه روشن ، اسکن صفحه اول شناسنامه ، اسکن کارت ملی ، اسکن آخرین مدرک تحصیلی و اسکن کارت دانشجویی را پیوست کند و پروفایل خود را آپلود کند . حال داوطلب می تواند در پروفایل خود تقویم آزمون ها را نگاه کرده و مطابق با آمادگی خود در آنها ثبت نام کند . سیستم به شما مدت زمانی را اعلام می کند تا هزینه آزمون MSRT  را به صورت اینترنتی پرداخت کنید . هزینه این آمون 60 هزار تومان می باشد .

 اگر داوطلبی در آزمون  MSRT  ثبت نام کرده باشد اما با توجه به شرایط تصمیم بگیرد که تاریخ امتحان را عوض کند تا بتواند آمادگی بیشتری کسب کند ، می تواند تا حداکثر 15 روز قبل تاریخ امتحان باید در پروفایل خود به قسمت ارسال و دریافت پیام برود و درخواست تعویض تاریخ امتحان کند . لازم به ذکر است انتقال فقط به آزمون بعدی امکان پذیر است و امکان انصراف از آزمون وجود ندارد .

اعلام نتایج آزمون MSRT  یک هفته بعد از برگزاری اعلام می شود و داوطلب می تواند در پروفایل خود کارنامه را رویت کند و آن را چاپ کند . باید دقت شود که هر آزمون ظرفیت خاصی را دارد و هرچه زودتر اقدام به ثبت نام کنید ، بهتر است چون در صورت دیدن پیام (( ظرفیت شهر انتخابی تکمیل شده است )) ، هیچ شانسی برای شرکت در آزمون MSRT  در آن تاریخ خاص نخواهید داشت .


جزئیات آزمون زبان MSRT

جزئیات آزمون زبان MSRT با ثبت نام MSRT  آغاز می شود . این آزمون 100 دقیقه ای شامل 100 سوال می باشد که از چند بخش تشکیل شده است .

در بخش شنیداری 30 سوال مطرح می شود که زمان پاسخ گویی به آن بعد از اتمام پخش سی دی است و حدودا 30 تا 35 دقیقه وقت نیاز دارد .

در بخش گرامر  30 سوال مطرح می شود که زمان پاسخ گویی به آن 20 دقیقه می باشد .

در بخش درک مطلب 40 سوال مطرح می شود که زمان پاسخ گویی به آن 50 دقیقه است .

عموما دفترچه ها در دو زمان پخش می شوند . اول دفترچه بخش اول پخش می شود و بعد از جمع آوری آن دفترچه ای حاوی سوالات بخش دوم و سوم پخش می گردد .

حداقل نمره قابل قبول برای پذیرش در دانشگاه های مورد اعتبار کشور ، 50 می باشد . البته هر داوطلب باید با توجه به رشته درخواستی و دانشگاه مد نظرش ، نمره خاصی را بگیرد .

نکته قابل توجه این است که این آزمون نمره منفی ندارد .

منابع مختلفی برای آمادگی در این آزمون معرفی شده که از بهترین آنها می توان به رفرنس های آزمون تافل ، کتاب های تافل لانگمن ، 504 Essential Words For Toef  و تست های تافل ibt  اشاره کرد .


” آزمون MSRT چه تفاوتی با آزمون MHLE دارد؟ “

تفات آزمون MSRT با آزمون MHLE چیست ؟

چندی است سوال هایی مانند (( تفاوت آزمون MSRT  با آزمون  MHLE  چیست ؟ )) از داوطلبان شرکت در آزمون های ملی به گوش می رسد . همان طور که در قسمت های قبل ذکر شده ، آزمون MSRT توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات برگزار می شود و این آزمون توسط تمام دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد اسلامی مورد قبول است و در حین مصاحبه از داوطلب پذیرفته می شود . آزمون  MHLE  نیز یک آزمون زبان انگلیسی است با این تفاوت که توسط وزارت بهداشت برگزار می شود و مختص گروه علوم پزشکی است . محتوای و سیستم نمره دهی هر دو آزمون تقریبا یکسان است و تنها تفاوت آزمون زبان MHLE با آزمون زبان MSRT در محتوای لغات و متون سوالات است . در آزمون  MHLE  این محتوا تخصصی تر و در زمینه علوم پزشکی می باشد .


منبع : http://www.heyvagroup.com

زمان برگزاری آزمون آیلتس

در ادامه مباحث کاربردی آزمون آیلتس، در این مطلب طبق آخرین تغییرات آزمون برای شما توضیح می دهیم که برای آیلتس چه بخوانید و چطور برای آیلتس آماده شوید. 

 

۱- برای آزمون آیلتس چه بخوانیم؟

آزمون آیلتس امتحانی است که توانایی و مهارت های چهارگانه شما در زبان انگلیسی را می سنجد. تجربه چندین ساله و کسب نمره عالی نگارنده در آزمون آیلتس به شما می گوید که هر منبعی که به یادگیری زبان انگلیسی شما بطور کلی کمک کند می تواند مفید باشد. اما برخی منابع هستند که آیلتس را بصورت اصولی تر به شما یاد می دهند و مدت زمان یادگیری شما را بطرز چشمگیری کاهش می دهند. حتی تعداد بیشتری از کلمات آزمون از داخل این منابع بیرون می آید. ضمن اینکه دانستن زبان انگلیسی برای کسب نمره خوب آیلتس کافی نیست. بسته های آموزشی که همزمان بصورت تصویری با شما کار می کنند . یادگیری شما را نسبت به زمانی که کتاب و فایل صوتی کار می کنید تا ۳۰ درصد افزایش می دهند.

بسیاری از بومی های انگلیسی زبان هم نمی توانند از پس نمره خوب در آیلتس بر بیایند! علت این است که شما بایستی تکنیک های آزمون آیلتس را در کنار یادگیری زبان انگلیسی بلد باشید و منبع خوب منبعی است که زبان را همراه با این تکنیک ها به شما یاد دهد. مراقب باشید به هیچ وجه درگیر منابع قدیمی مثل کتاب ۵۰۴ که مثل واژگان شاهنامه فردوسی در عصر حاضر هستند! نباشید و گول آنها را نخورید. منابعی که معرفی می کنیم این تکنیک ها را به خوبی به شما یاد می دهند. در لینک زیر ما بهترین منابع آزمون آیلتس را معرفی کرده ایم:

 

۲- چطور برای آیلتس آماده شویم؟

برای موفقیت در آزمون آیلتس شما باید زبان عمومی خود را در ابتدا تقویت کنید چون آیلتس چیزی نیست جز همان زبان عمومی یا آکادمیک بعلاوه چند تکنیک آزمون. پس منابع آزمون آیلتس هم عمدتا جهت تقویت تکنیک های آزمون هستند در عین اینکه بسیاری کلمات تکرار شده در آزمون های آیلتس را به شما یاد می دهند. 

حتما می دانید که آزمون IELTS آکادمیک (دانشگاهی) برای کسانی مناسب است که قصد دارند در یک دانشگاه مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل بدهند یا در یک سازمان یا شرکت حرفه ای در یک کشور انگلیسی زبان مشغول به کار شوند. آزمون IELTS General (عمومی) برای افرادی است که قرار است در مقاطع تحصیلی پایین تر به تحصیل بپردازند و یا در یک کشور انگلیسی زبان کار کنند یا به آن مهاجرت کنند. پس برای آزمون آکادمیک باید منابع دانشگاهی و متون تخصصی رشته های مختلف را مطالعه کنید و آزمون جنرال که راحت تر است بیشتر زبان عمومی است.


آزمون آیلتس


اما روش آماده  شدن برای هر دو آزمون کاملا شبیه به هم است. برای هر دو آزمون شما باید مهارت های ۴ گانه شنیداری، گفتاری، نوشتاری و خواندن خود را تقویت کنید. ما در یک مطلب گفتیم که بهترین روش برای یادگیری این مهارت ها چیست؟ اما روش پیشنهادی ما به صورت زیر است:

گام ۱- پیشنهاد ما که ماحصل تجربه چندین ساله در زبان آموزی و آموزش می باشد این است که اگر فردی مبتدی-متوسط در زمینه زبان انگلیسی هستید، ابتدا با منابع خودآموز خصوصا کتاب های معرفی شده در لینک منابع آزمون آیلتس بصورت خودخوان شروع کنید. این کتاب ها و منابع را با روشی که در بهترین روش یادگیری مهارت ها گفته ایم مطالعه کنید تا کمی راه بیفتید. یعنی در مراحل اولیه هیچ نیازی به کلاس ندارید. تنها کار این است که پایه واژگان، دستور زبان و جملات خود را که فقط از طریق مطالعه بدست می آیند را تقویت کنید (مطالبی که در کلاس های آموزشی به شما یاد می دهند از همین کتاب هاست!). بجای صرف هزینه و وقت در این کلاس ها، خودتان منابع را مستقیما بخوانید. در واقع باید تعیین کنید که چقدر تا آزمون فرصت دارید و از بین منابع آیلتس معرفی شده در لینک بالا، هر چقدر می توانید به ترتیب اولویت انتخاب کنید. در همین ابتدا تعیین کنید که چه نمره ای برای آزمون نیاز دارید (بیش از ۸۰ درصد موسسات و دانشگاه ها نمره ۶٫۵ را کافی می دانند).

آزمون آیلتس


گام ۲- بعد از آن وقتی مطالعه منابع تمام شد (حدود ۴ تا ۶ ماه مطالعه خودآموز) می توانید برای یادگیری بهتر تکنیک های آزمون آیلتس (که در همین کتاب ها هم توضیح داده شده) یا هر بخشی از مهارت های ۴ گانه که در آن ضعیف هستید، ۴-۳ جلسه یا …. (بسته به خودتان) به کلاس های حضوری بروید (دقت کنید که این مرحله بستگی به شما دارد. افراد زیادی را دیده ام که بدون هیچ کلاسی نمره عالی در آیلتس کسب کرده اند). 

گام ۳- اما قطعا پیشنهاد می کنیم که بعد از اینکه احساس کردید برای آزمون آماده اید، ۲ تا ۳ آزمون آزمایشی که توسط همین موسسات برگزار کننده کلاس های آیلتس برگزار می شود شرکت کنید تا نه تنها با محیط جلسه بهتر آشنا شوید بلکه با تمرین تکنیک ها، اصطلاحا مهارت در بدن تان جا بیفتد. این آزمون های آزمایشی را حتما شرکت کنید بطوریکه آخرین آنها یک هفته قبل از آزمون آیلتس اصلی باشد. در آزمون اول نقطه ضعف خود را تعیین کنید (در کدام مهارت چهارگانه ضعیف تر هستید؟) با این کار می توانید روی همان مهارت تمرکز کنید و مطالعه هدفمند تری داشته باشید. حتی اگر بعد از آزمون آخر، می بینید که در حد نمره مدنظر خود نیستید، آزمون را به تاخیر بیندازید به جای اینکه ۲-۳ میلیون تومان از پول و کلی وقت خود را تلف کنید.


نمونه ای از کارنامه آیلتس


روش آمادگی برای آزمون آیلتس همین است و این بهترین روشی است که توسط نه تنها نگارنده و اساتید مختلف، بلکه توسط موسسات معتبر جهانی در زمینه آزمون آیلتس پیشنهاد می شود. با این روش خیلی راحت می توانید نمره بالای ۷ کسب کنید. اگر اطلاعات بیشتری راجب زمان برگزاری آزمون آیلتس می خواهید در اینجا همه چیز را راجب آزمون آیلتس گفته ایم.

۳- نکات دیگر

  • به هیچ وجه گول تبلیغات کلاس های آیلتس را نخورید! تنها روش برای موفقیت در آزمون آیلتس خودتان هستید!
  • در تمرین و مطالعه استمرار داشته باشید. یعنی به هیچ وجه حتی یک روز هم از زبان انگلیسی دور نباشید!
  • فیلم و سریال های زبان انگلیسی را موقع اوقات فراغت تماشا کنید و تا می توانید رادیوی انگلیسی زبان (با لهجه بریتیش) گوش کنید.
  • کتاب ها، مجلات و صفحات اینترنتی که به موضوعات شان علاقه مندید بخوانید و آنها را با صدای بلند جلو آینه بخوانید.
  • سعی کنید حداقل هفته ای یک بار با دوستان خود تمرین کنید.

آزمون آیلتس فاکتور مهمی در موفقیت داوطلبان چه برای مهاجرت، تحصیل و یا کار می باشد.

 منبع : https://charbzaban.com

کتاب ریدینگ آیلتس جنرال

آیلتس  (IELTS, the International English Language Testing System) یا سیستم بین المللی ارزشیابی زبان انگلیسی با هدف ارزیابی توانایی آن دسته از داوطلبانی طراحی شده که قصد تحصیل یا کار در کشورهای انگلیسی زبان را دارند. این آزمون توسط بیش از 6000 نهاد بین اللمللی در سراسر دنیا از جمله دانشگاهها، کارفرمایان، نهادهای حرفه ای، مقامات اداره مهاجرت ودیگرسازمانهای دولتی به رسمیت شناخته می شود. کتابهای بسیاری از جمله کتاب ریدینگ آیلتس جنرال جهت مشاهده فهرست نهادهایی که نمرات آیلتس را به رسمیت می شناسند می توانید به سایت bandscore.ielts.org مراجعه کنید.

قابل دسترس و راحت

آزمون آیلتس چهار مرتبه در ماه در بیش از 125 کشور جهان ارائه می شود. این آزمون معمولا در روزهای شنبه یا پنجشنبه برگزار می شود. جهت اطلاع از تاریخ آزمون در شهر یا کشورخودتان، لطفا با نزدیکترین مرکز آزمون آیلتس تماس بگیرید. فهرستی از مراکز آزمون در سرتاسر جهان در www.ielts.org قابل مشاهده است.

 

مراکز مجاز برگزاری آزمون آیلتس در ایران:
1- آیلتس تهران:
نشانی: تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، نرسیده به چهارراه مطهری، پلاک 163، طبقه سوم
شماره تماس: 88698827 , 88698828 (پیش شماره 021)

2- دانشگاه آزاد اسلامی:
نشانی: تهران، خیابان شریعتی، خیابان پابرجا، بلوار آینه، کوچه گل یخ، شماره 16، واحد 101
شماره تماس: 22614620 (پیش شماره 021)

3- عصر دین و دانش

4- ایرسافام

5- فرزانگان خوارزمی

آزمون بین المللی

از لحاظ بین المللی، تمرکز آزمون آیلتس بر روی محتوا می باشد. طیف های گوناگونی از لهجه های بومی ( آمریکای شمالی، استرالیایی، نیوزیلندی و بریتانیایی) در بخش  شنیداری مورد استفاده قرار می گیرند و در تمامی قسمت های آزمون انواع مختلف انگلیسی استاندارد از داوطلبان پذیرفته می شود.

آزمونی که امتحان شده و مورد اعتماد است.

آزمون آیلتس توسط برخی از کارشناسان برجسته در عرصه ارزیابی زبان توسعه داده شده وبا تحقیقات گسترده، اعتبار سنجی ها و نیز برنامه های مختلف آزمون سازی حمایت میشود.

سطح آزمون

آزمون آیلتس به منظور ارزیابی مهارت های زبان انگلیسی در همه سطوح طراحی شده و قبولی یا مردودی در این آزمون مفهومی ندارد. بلکه نتایج به صورت گروهی از نمرات در مقیاس 1 ( کمترین) تا 9 ( بیشترین) گزارش می شوند.

دسته بندی نمرات آیلتس

9کاربر متخصص
8کاربر خیلی خوب
7کاربر خوب
6کاربر با صلاحیت
5کاربر معمولی
4کاربر محدود
3کاربر خیلی محدود
2کاربر متناوب
1غیر کاربر
0کسی که در آزمون شرکت نکرده

 

آمادگی برای آزمون آیلتس

اطمینان حاصل کنید که با فرمت آزمون که در این مقاله ارائه شده آشنا هستید. اطلاعات بیشتر در مورد محتوای آزمون را می توانید در www.ielts.org/teachers.aspx مشاهده کنید.

انجام یک آزمون تمرینی ممکن است بسیار مفید باشد. میتوانید منابع رسمی آمادگی آزمون آیلتس را از مراکز آزمون یا به صورت آنلاین www.ielts.org/candidates.aspx تهیه کنید. این منابع شامل یک آزمون تمرینی کامل با پاسخ و نمونه هایی از عملکردهای نگارشی و گفتاری داوطلبان همراه با نظریات ممتحن می باشد.

نمونه های بیشتر از منابع و اطلاعات آزمون در وب سایت های زیر در دسترس است.

ielts.org

britishcouncil.org

cambridgeenglish.org

idp.com

ieltsusa.org

 

داوطلبان آزمون آیلتس الزامی به شرکت در کلاس های آمادگی آزمون ندارند، گرچه بسیاری شرکت در چنین کلاس هایی را برای بهبود عملکردشان مفید می دانند. چنانچه قصد دارید برای این آزمون آماده شوید، مراکز آزمون آیلتس در سراسر جهان، کلاس های آمادگی برگزار می کنند.

از قوانین و مقررات آزمون آگاه باشید.

آشنایی با قوانین و مقرات آزمون بسیار مهم است. این اطلاعات در بخش Notice to Candidates در فرم درخواست قابل مشاهده است. با امضای اظهارنامه فرم درخواست تایید می کنید که قوانین و مقررات را مطالعه کرده و با آن موافقید.

در اسرع وقت نسبت به ثبت نام اقدام کنید.

به محض اینکه احساس کردید برای آزمون آماده هستید در نزدیکترین مرکز آیلتس ثبت نام کنید و در اسرع وقت با این مرکز تماس بگیرید زیرا ممکن است تعداد داوطلبانی که در یک تاریخ خاص در آزمون شرکت می کنند محدود باشد.  هزینه آزمون  باید زمان ثبت نام پرداخت شود.

 نتایج آزمون

کارنامه آزمون

این کارنامه حاوی یک نمره برای هر یک از چهار مهارت شنیداری، گفتاری، نگارش و خواندن می باشد. به علاوه یک نمره کلی نیز برای آزمون گزارش می شود. برای نشان دادن عملکرد قوی در یک Band Score خاص، ممکن است از نیم نمره استفاده شود. جهت  کسب اطلاعات بیشتر در مورد فرآیند نمره دهی و تفسیر نمرات می توانید به این آدرس مراجعه کنید.

نتایج آزمون 13 روز بعد از آزمون صادر می شوند. دربرخی مراکز داوطلبان می توانند جهت دریافت نتیجه به آنجا مراجعه کنند. سایر مراکز، نتایج را پست می کنند. مراکز آزمون مجاز به اعلام نتایج به صورت تلفنی و یا از طریق نمابر و پست اکترونیک نیستند.

 تنها یک کپی از کارنامه به داوطلب ارائه خواهد شد و کارنامه دیگری صادر نخواهد شد بنابراین داوطلبان باید در حفظ این کارنامه کوشا باشند. مراکزآزمون همچنین مجاز هستند کپی کارنامه را به صورت رایگان  به حداکثر 5 موسسه معتبر بفرستند.

اعتبار کارنامه

موسسات معتبر معمولا کارنامه هایی که بیش از دو سال از زمان صدورشان میگذرد را قبول نمی کنند مگر اینکه داوطلب مدارکی دال بر حفظ یا بهبود سطح زبانی خود پس از آزمون ارائه دهد. همکاران مرکز آیلتس مجاز به تایید اعتبار نتایج آزمونی که بیش از دو سال از زمان آن میگذرد نیستند.

 

شکل آزمون

آزمون آیلتس به دو شکل (ماژول) برگزار می شود: آزمون آکادمیک و آزمون عمومی

آزمون آکادمیک

این آزمون مختص آن دسته از داوطلبانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را دارند یا می خواهند در دوره های حرفه ای ثبت نام کنند.

آزمون عمومی

این آزمون مختص آن دسته از داوطلبانی است که قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان( مانند استرالیا، کانادا، نیوزیلند و بریتانیای کبیر ) را دارند یا می می خواهند در مقاطع پایین تر تحصیل کنند.

نمرات ورودی  برای موسسات معتبر متفاوت می باشد و هر موسسه نمره ورودی خاص خودش را دارد. برخی از موسسات هر دو نوع آزمون را قبول می کنند. چنانچه درباره نوع آزمون موسسه دلخواهتان تردید دارید بهتر است با آن تماس بگیرید تا از شرایط آن مطلع شوید.

 هر دو نوع آزمون، همه چهار مهارت شنیداری، خواندن، نگارش و گفتاری را پوشش می دهند. آزمون های شنیداری و گفتاری برای داوطلبان هر دو آزمون یکسان است اما آزمون های خواندن و نگارش ا دو آزمون متفاوت است.

داوطلب ملزم به دادن آزمون های شنیداری، خواندن و نگارش در یک روز است و هیچ  زمانی برای استراحت بین سه  بخش آزمون نگارشی  وجودندارد. آزمون گفتاری ممکن است تا حداکثر هفت روز قبل یا بعد سه آزمون دیگر برگزار شود.


بخشهای مختلف آزمون آیلتس

1- آزمون شنیداری:

زمان: تقریبا 30 دقیقه ( به علاوه 10 دقیقه زمان برای انتقال پاسخ ها)

تعداد سوالات : 40

این آزمون شامل سوالات متعددی از جمله چند گزینه ای، تطبیقی، نامگذاری نمودار ونقشه، تکمیل فرم، تکمیل یادداشت، تکمیل جدول، تکمیل روندنما (فلوچارت)، تکمیل خلاصه نویسی، تکمیل جمله و نیز سوالات با پاسخ های کوتاه می باشد.

بخش های مختلف آزمون شنیداری: (4 قسمت)

بخش اول مکالمه ای بین دو نفر در یکی ازموقعیت های اجتماعی روزمره است. (برای مثال در یک آژانس مسکن)

 بخش دوم یک صحبت تک نفره در یکی از موقعیت های اجتماعی روزمره مانند سخنرانی درباره امکانات محلی یا صحبت درباره تدارکات لازم برای پذیرایی در طول کنفرانس است.

بخش سوم مکالمه ای بین حداکثر چهار نفر در محیطی آموزشی است. برای مثال مکالمه ای بین استاد دانشگاه و دانشجویان درباره تکالیف، یا مکالمه بین گروهی از دانشجویان که برای یک پروژه تحقیقی برنامه ریزی می کنند. 

بخش چهارم یک صحبت تک نفره در مورد موضوعی آکادمیک مانند یک سخنرانی دانشگاهی می باشد.

داوطلبان فقط می توانند یک بار به هر بخش گوش دهند.

در این آزمون از صداها و لهجه های متفاوت توسط افرادی که زبان مادری شان انگلیسی می باشد استفاده می شود.

مهارت های مورد ارزیابی:

طیف وسیعی از مهارت ها از جمله درک ایده های اصلی و اطلاعات خاص و جزئی، درک نظرها، نگرش ها و مقصود گوینده، و نیز پیگیری توسعه یک بحث در این آزمون ارزیابی می شوند.

نمره دهی:  داوطلب برای هر پاسخ صحیح  یک نمره دریافت می کند .مجموع نمرات 40 می باشد که تبدیل به مقیاس 9 تایی آیلتس میشود و به صورت نمره ی کامل و یا نیم نمره گزارش می شود.

 

 

2- آزمون خواندن:

مدت زمان پاسخگویی : 60 دقیقه (زمان بیشتری برای انتقال پاسخ ها در نظر گرفته نمی شود)

تعداد سوالات: 40

این آزمون شامل طیف وسیعی از سوالات  می شود از جمله سوالات چند گزینه ای، تشخیص صحت اطلاعات ( درست/غلط/داده نشده)، تشخیص نظرات و ادعاهای نویسنده (بله/ خیر/ داده نشده )، تطبیق اطلاعات ، تطبیق عناوین، تطبیق ویژگی ها، تطبیق انتهای جملات، تکمیل جمله، تکمیل خلاصه نویسی، تکمیل یادداشت، تکمیل جدول، تکمیل روندنما (فلوچارت)، تکمیل نامگذاری نمودار ونیز سوالات با پاسخ های کوتاه.

بخش های آزمون: این آزمون از سه بخش تشکیل شده است.

طول کلی متن های ارائه شده 2150 تا 2700 لغت می باشد.

خواندن آکادمیک

هر بخش شامل یک متن طولانی معتبر است که از کتاب ها، ژورنال ها، مجلات و یا روزنامه ها  برگرفته شده است. این متون برای مخاطب غیر متخصص نوشته شده اند و در مورد موضوعات علمی و مورد علاقه عمومی است. متون ارائه شده مناسب و در دسترس داوطلبان ورود به دوره های کارشناسی؛ ارشد و نیز دوره های حرفه ای است و طیف وسیعی از متون از توصیفی و واقعی تا استدلالی و تحلیلی را در برمیگیرد. به علاوه ممکن است متون ارائه شده حاوی اصطلاحات غیر زبانی مانند نمودار و تصویر نیز باشند. چنانچه این متون دارای اصطلاحات فنی باشند، واژه نامه ساده ای  نیزضمیمه آنها می شود.

خواندن عمومی

 بخش اول شامل دو یا سه متن کوتاه واقعی می باشد. این امکان وجود دارد که یکی از این متون ترکیبی باشد از 6 تا 8 متن کوتاه مرتبط با موضوعی مانند تبلیغات هتل. عناوین متون در مورد مباحث مربوط به زندگی روزمره در یک کشور انگلیسی زبان هستند.

بخش دوم شامل دو متن کوتاه واقعی درباره موضوعات مرتبط با مشاغل مانند درخواست کار، سیاست های شرکت، شرایط و دستمزدها، امکانات محل کار، توسعه و آموزش کارکنان می باشد.

بخش سوم شامل یک متن طولانی تر و پیچیده تر در مورد موضوعات مورد علاقه عموم است.

تمامی متون استفاده شده در آزمون خواندن معتبر بوده و برگرفته از اعلامیه ها، کتابچه راهنمای شرکت ها، اسناد رسمی، کتب، مجلات و روزنامه ها

می باشند.

مهارت های مورد ارزیابی:

طیف وسیعی از مهارت ها مانند خواندن برای درک خلاصه کلام، ایده های اصلی، جزییات، درک استنباط و معانی ضمنی،  درک نقطه نظر و مقصود نویسنده، و نیز درک پیگیری توسعه یک بحث در این آزمون سنجیده می شوند.

نمره دهی:

داوطلب برای هر پاسخ  یک نمره دریافت می کند.

مجموع نمرات 40 می باشد که تبدیل به مقیاس 9 تایی آیلتس میشود و به صورت یک نمره کامل و یا نیم نمره گزارش می شود.

 

3- آزمون نگارش

زمان: 60 دقیقه

تعداد تمرین ها (Tasks): دو تمرین

داوطلبان ملزم به نگارش حداقل 150کلمه برای تمرین اول و 250 کلمه برای تمرین دوم هستند.

بخش های آزمون: این آزمون شامل دو بخش است.

نگارش آکادمیک (Academic Writing)

در تمرین اول گراف، جدول، یا نموداری ارائه شده است  که  داوطلبان  ملزم به به توصیف، خلاصه کردن یا تشریح اطلاعات ارائه شده به زبان خودشان هستند. ممکن است از داوطلبان خواسته شود به توصیف و تشریح داده ها بپردازند یا  مراحل گوناگون یک فرآیند و یا دستورالعمل استفاده از یک وسیله  را شرح دهند و یا به توصیف یک شی یا رویداد بپردازند.

مسائل مطرح شده از مسائل مورد علاقه عموم هست که مناسب داوطلبان ورود به دوره های کارشناسی،ارشد و دوره های حرفه ای است و به راحتی برای آنها قابل درک هست.

پاسخ های تمرین اول و دوم باید به سبک رسمی نوشته شوند.

نگارش عمومی (General Training Writing)

در تمرین اول، موقعیتی به داوطلبان ارائه شده است که داوطلبان ملزم به نوشتن یک نامه جهت درخواست اطلاعات و یا تشریح موقعیت هستند. این نامه ممکن است شخصی، نیمه رسمی یا رسمی باشد.

در تمرین شماره دو داوطلبان ملزم به نگارش مقاله ای در پاسخ به یک دیدگاه، استدلال و یا مشکل هستند. این مقاله می تواند در مقایسه با تمرین2 نگارش آکادمیک کمی شخصی تر باشد.

موضوعات از موضوعات مورد علاقه عمومی هستند.

مهارت های مورد ارزیابی: در هر دو تمرین توانایی داوطلبان در نگارش پاسخی مناسب از لحاظ محتوا، سازماندهی ایده ها، و صحت و دامنه واژگان و دستور زبان سنجیده میشود.

نگارش آکادمیک

در تمرین شماره یک، بسته به نوع تمرین، توانایی داوطلبان در سازماندهی، ارائه و احیانا مقایسه داده ها، توصیف مراحل یک فرآیند، تشریح یک شی، رویداد و یا دنباله ای از وقایع،  و نیز توضیح کارکرد یک وسیله مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در تمرین شماره دو، بسته به نوع تمرین، توانایی داوطلبان در ارائه راه حل یک مشکل، بیان نظرات و توجیه آنها، مقایسه شواهد، عقاید و مفاهیم، ارزیابی و به چالش کشیدن ایده ها، شواهد و استدلالات مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نگارش عمومی

درتمرین شماره یک، بسته به نوع تمرین، توانایی داوطلبان درمکاتبات شخصی به منظوراستخراج وارائه اطلاعات واقعی، بیان نیازها، خواسته ها، علائق و عدم علاقه، و بیان نقطه نظرات (دیدگاه ها، شکایات، و غیره) مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در تمرین شماره دو، توانایی داوطلبان در ارائه اطلاعات واقعی، طرح یک مشکل و ارائه راه حل، بیان عقاید و توجیه آنها، ارزیابی و به چالش کشیدن ایده ها، شواهد و استدلال ها مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نمره دهی:

عملکرد داوطلبان در هر یک از تکالیف توسط ممتحنین رسمی آیلتس بر اساس چهار معیار توصیف نمرات آزمون نگارش آیلتس (موفقیت درپاسخ دهی به تمرین، انسجام و پیوستگی، دامنه واژگان، دقت و صحت دستور زبان) مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نسخه عمومی توصیف دسته بندی نمره ها در آدرس زیر در دسترس است:

www.ielts.org/researchers/score_processing_and_reporting.aspx

تمرین شماره دو، دو برابر تمرین شماره یک در نمره نگارش تاثیر گذار است . نمرات به صورت کامل یا نیم نمره گزارش می شوند.

  

4- آزمون گفتاری: (Speaking)

زمان: 14-11 دقیقه

تمرین ها: آزمون گفتاری شامل یک مصاحبه رو در روی سه قسمتی با یک ممتحن می باشد و ضبط می شود.

بخش های مختلف آزمون گفتاری: (3 بخش)

بخش 1: مقدمه و مصاحبه (4 تا 5 دقیقه)

در این بخش ممتحن به معرفی خودش می پردازد و از داوطلب می خواهد که خودش را معرفی کند و هویت خود را تایید کند. همچنین ممتحن سوالاتی کلی درباره موضوعات آشنا مانند خانه، خانواده، کار، تحصیلات و علایق می پرسد.

بخش دوم: صحبت کردن فردی طولانی (3-4 دقیقه)

در این بخش، ممتحن به داوطلب یک کارت میدهد. این کارت حاوی یک موضوع خاص و نکاتی که داوطلب می تواند درباره آن صحبت کند می باشد. داوطلب یک دقیقه زمان دارد تا خود را برای صحبت کردن آماده کند و یک مداد و برگه در اختیارش قرار می گیرد تا یادداشت برداری کند. داوطلب یک یا دو دقیقه درباره ی موضوع نوشته شده در کارت صحبت میکند. سپس ممتحن یک یا دو سوال درباره آن موضوع از داوطلب می پرسد.

بخش سوم: گفتگوی دو طرفه (4 تا 5 دقیقه)

در این بخش، ممتحن سوالات بیشتری که مرتبط با موضوع بخش دوم هستند می پرسد. این سوالات به داوطلب این امکان را می دهند تا درباره مسائل و ایده های انتزاعی بیشتر بحث کند. 

مهارت های مورد ارزیابی

در آزمون گفتاری طیف وسیعی از مهارت ها از جمله توانایی داوطلب در انتقال نظرات و اطلاعات درباره موضوعات روزمره و تجارب و موقعیت های رایج از طریق پاسخ دهی به تعدادی سوال مورد ارزیابی قرار می گیرد. به علاوه، توانایی داوطلب در صحبت طولانی درباره یک موضوع مشخص با استفاده از زبان مناسب و سازماندهی ایده ها به طور منسجم، بیان و توجیه عقاید، تحلیل، بحث و ارزیابی مسائل مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نمره دهی:

عملکرد داوطلبان در این آزمون توسط ممتحنین رسمی آیلتس براساس چهار معیار توصیف نمرات آزمون گفتاری آیلتس (روانی و انسجام، دامنه واژگان،  دقت و صحت دستور زبان و تلفظ) مورد ارزیابی قرار میگیرد. نسخه عمومی توصیف دسته بندی نمره ها در آدرس زیر در دسترس است:

www.ielts.org/researchers/score_processing_and_reporting.aspx

نمرات به صورت  نمره کامل و ونیم نمره گزارش میشوند.

 اجزای تشکیل دهنده آزمون -  راهنمایی بیشتر

آزمون شنیداری

  • داوطلبان تنها یک بار می توانند  به فایل های صوتی گوش دهند.
  • داوطلبان پیش از گوش دادن به فایل های صوتی زمان دارند تا سوالات را بخوانند.
  •  بهتر است داوطلبان همانطور که گوش می دهند پاسخ هایشان را روی برگه سوالات بنویسند. در پایان آزمون ده دقیقه زمان برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه اختصاص یافته است. از آنجایی که به پاسخ های نوشته شده در برگه سولات نمره ای تعلق نمی گیرد، ضروری است که پاسخ ها در پاسخنامه وارد شوند.
  • داوطلبان موظفند با مداد به سوالات پاسخ دهند.
  • تصویری از پاسخنامه ی تکمیل شده ی آزمون شنیداری را می توانید پایین تر مشاهده کنید.
  • درمورد سوالاتی تکمیلی ( برای مثال کامل کردن یک متن)
    • به محدودیت کلمات توجه کنید. برای مثال اگر از شما خواسته شده تا یک جمله را حداکثر با دو کلمه کامل کنید
  •  NO MORE THAN TWO WORDS) و پاسخ صحیح ‘leather coat’, می باشد پاسخ ‘coat made of leather’ غلط است.
    • تنها کلماتی که باید در جای خالی قرار بگیرند را به پاسخنامه انتقال دهید. برای مثال، چنانچه باید ’in the ….’ را کامل کنید و پاسخ صحیح کلمه ‘morning’ است ، پاسخ ‘in the morning’ صحیح نمی باشد.
    • عین کلمه و یا کلماتی که برای استفاده نیاز دارید، در فایل صوتی پخش خواهد شد. لزومی به تغییر فرم کلمات نیست.
    • به املا و دستور زبان توجه کنید، زیرا در صورت اشتباه نمره کسر خواهد شد.
    • میتوانید پاسخ ها را با حروف کوچک و یا بزرگ بنویسید.


آزمون خواندن

  • قبل از پایان آزمون، می توانید پاسخ ها را مستقیما به پاسخنامه انتقال دهید یا ابتدا پاسخ ها را روی برگه سوالات وارد کرده و سپس به پاسخنامه انتقال دهید . بهر حال در پایان آزمون هیچ زمانی برای انتقال سولات به پاسخنامه تعلق نمی گیرد و هیچ نمره ای به پاسخ های نوشته شده در برگه سوالات تعلق نمی گیرد.
  • سوالات را حتماً با مداد پاسخ دهید.
  • نمونه ای از یک پاسخنامه تکمیل شده را می توانید پایین تر مشاهده کنید.
  • در مورد سوالات تکمیلی:
    • همان قوانینی که برسوالات تکمیلی در قسمت شنیداری حکفرماست در آزمون خواندن نیز صادق است. (بالاتر را ببینید)
    • کلماتی که استفاده می کنید باید برگرفته از متونی باشد که در آزمون آمده است. نباید تغییری در فرم این کلمات ایجاد شود.

 


آزمون نگارش

  • می توانید پاسخ خود را با مداد یا خودکار یادداشت کنید.
  • به تعداد کلماتی که برای نگارش هر تمرین مورد نیاز است توجه کنید. چنانچه کمتر از 150 کلمه برای تمرین اول و کمتر از 250 کلمه برای تمرین دوم بنویسید از نمره این بخش کسر خواهد شد.
  • باید تقریبا 20 دقیقه وقت برای انجام تمرین اول و 40 دقیقه برای تمرین دوم صرف کنید.
  • پاسخ ها باید  به صورت جملات کامل باشند و به پاسخ هایی که به شکل یادداشت یا نکته نکته باشند نمره تعلق نمی گیرد.
  • باید به املای کلمات، دستور زبان و نشان گذاری توجه کنید زیرا در صورت اشتباه از شما نمره کسر خواهد شد.
  • چنانچه مایل باشید می توانید تمامی پاسخ ها را با حروف بزرگ بنویسید.
  • می توانید بر روی برگه سوالات یادداشت بنویسید، اما هیچ نمره ای به پاسخ هایی که در برگه سوالات آمده تعلق نمی گیرد.

 

شرکت مجدد در آزمون آیلتس (Re-taking IELTS)

هیچ محدودیتی جهت شرکت مجدد در آزمون آیلتس وجود ندارد. چنانچه نمره دلخواه خود را کسب نکردید، می توانید به محض اینکه برای شرکت در آزمون احساس آمادگی  کردید، مجددا ثبت نام کنید. به خاطر داشته باشید چنانچه تلاش زیادی برای بهبود سطح زبان خود نکنید، بعید است نمره بیشتری کسب کنید.

 

درخواست تصحیح مجدد (Enquiries on Results)

چنانچه از نمره خود راضی نباشید می توانید از مرکزی که در آنجا آزمون داده اید درخواست بازنگری نمرات کند (درخواست تصحیح مجدد). این درخواست را باید ظرف حداکثر شش هفته از روز آزمون انجام دهید. می توانید انتخاب کنید کدام بخش از آزمون مجدداً تصحیح شود. برای انجام این سرویس مبلغی از شما دریافت می شود و چنانچه نمره شما در هر بخش افزایش پیدا کند این مبلغ مسترد خواهد شد. رسیدگی به درخواست تصحیح مجدد شش تا هشت هفته زمان می برد.

 

شرایط خاص

به منظور اینکه اطمینان حاصل شود توانایی زبانی داوطلبان به صورت منصفانه و صحیح مورد ارزیابی قرار می گیرد، آیلتس خدمات جامعی برای آن دسته از داوطلبان که دارای شرایط خاص از قبیل مشکلات یادگیری، شنوایی و یا بینایی هستند در نظر گرفته است.

چنانچه شما نیاز به نسخه اصلاح شده ای از آزمون، برای مثال به شکل  خط بریل، دارید باید از سه ماه قبل به مرکز آزمون اطلاع دهید. این زمان برای آماده کردن نسخه اصلاح شده آزمون ضروری می باشد. اگر نیاز به هماهنگی های اداری خاصی، مانند زمان اضافی، دارید باید از شش هفته قبل اطلاع دهید. لطفاً برای مطرح کردن شرایط و نیازهای خود با مرکز آزمون مربوطه تماس بگیرید.

منبع : www.languageties.com